Alla inlägg den 10 september 2008

Av Förtrollad matte - 10 september 2008 22:10

Emellanåt så hamnar jag i läsperioder och alltsedan mamsen stack boken : Marley och jag av John Grogan under näsan på mig så är jag fast.


Boken skildrar livet och kärleken till en alldeles tokig,busig hund vid namn Marley.

 Mamsen sa något om att Marley hade sina likheter med Trolla. Ja, då fanns det ju inte mycket annat att göra än att läsa denna alldeles underbara bok.

Visst många likheter fanns det men fullt sååå mycket är inte Trollboll. Men att följa denna tokhund och hans husse genom deras liv ja, det var en härlig upplevelse. Den kan varmt rekommenderas :)
En känslosam bergochdalbana!


Sedan var det någon kärlekssaga som visst var njutningsbar under tiden som jag plöjde genom den men inget som så här efteråt sitter kvar och jag tror inte ens att jag kommer ihåg titeln.


En annan bok mamsen stack till mig var: Matildas sista vals av Tamara McKinley.  Två kvinnors livsöden i den Australiska vildmarken med en så målande beskrivning att det nästan kändes som om man var där. Nu har jag alltid varit fascinerad av Australien och tycker om skildringar därifrån.
Denna bok höll mig fascinerad hela vägen fram till slutet och lämnade en tomhet kvar......men sen då? Jag vill inte sluta nu, berätta mer....

Nu senast så blev det Tusen strålande solar av Khaled Hosseini
Jag säger bara -Skrämmande! Sådana livsöden. Man kan inte undgå att bli berörd! Efter denna bok så var det inte samma känsla, utan snarare- usch vill inte tänka på den. Vilken tur att man är kvinna i Sverige, idag!

Men nu har jag inga böcker på lager, någon som har något tips på någon bra bok?

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards