Alla inlägg den 1 september 2008

Av Förtrollad matte - 1 september 2008 08:04

Fredag:
Skogspromenad och fynd av skogens gula guld. Även lite fripassagerare i form av otäcka krypande monster. Storrensning när vi kom hem i dubbel bemärkelse.
Senare på dagen var det dags att åka till Paula för lite återförening av Trollabus släkt.
Både brorsan Flex och syrran Kira skulle komma för ett inplanerat MH och lite trevlig hundsamvaro. Flex hade med sig lilla storebror Oskar och kompisen Iris  även Kira hade med sig en kompis Nix, två ohängda ungar på ett halvår. Det lovade gott inför helgen, 8 aussies som levde rövare ;)
Mysig samvaro på kvällen med mat och dryck medans jyckarna röjde runt i trädgården. Trolla var helt såld på de yngsta voffsen hon hade verkligen hur kul som helst och fullt upp hela tiden. Det blev dags att bryta upp alldeles för fort men vi skulle upp tidigt dagen efter...

Lördag: Klockan ringde alldeles för tidigt och tiden rann iväg för fort men iväg kom vi för helgens stora event: MH
Trollas syster Kira var först ut och gjorde ett fint Mh, hon är verkligen en glad och käck tjej.
Sedan var det då Trollas tur, jag har ju verkligen varit nervös inför detta inte för T:s skull egentligen för jag hade ganska god aning om hur hon skulle reagera men för att jag vet hur jag påverkar henne när jag blir nervös och så är den onda cirkeln igång... så nu hade Paula lovat att gå med och jag kunde koppla av. Gulliga,rara Helena kom ner och hjälpte till och filma (kanske kommer längre fram) Men så till MH:t
Hon fixade kontakten bra, accepterade och följde med testledaren men är lite blyg då det gäller hantering.
Leken startar hon långsamt men blir aktiv och griper bra men vill inte gärna kampa jätteaktivt med testledaren.
Jakten då.. ja hon får verkligen inte jaga för jakt i sig har hon...så hon startar men avbryter båda ggr.
Under aktiviteten så hade hon några pip i början och gick omkring lite men lugnade sig efterhand.
Avståndsleken- hon följde figuranten utan avbrott visar något hotbeteende går fram när figg är aktiv på linjen är intresserad men vill inte leka med figgen.
Dumpen: Hon blev rädd sprang bak en bit men kom snart upp brevid mig och visade lite hot hon gick fram till den när jag stod brevid. Hon hade tydligen någon båge vid första passagen men var lite nyfiken och kikade lite på den ett par ggr.
Skrammlet:Reagerade hon ungefär lika vid men kom fram när jag satt på huk sedan hade hon släppt det.
Spöken: Hon stod framför mig visade flera hotbeteenden handlade mot båda spökerna ochgår fram när jag stod brevid och tar själv kontakt med figg.
Leken igen då ja då startar hon snabbt och är aktiv, griper med hela munnen.
Skottet. Ingen reaktion vare sig under aktivitet el. under passivitet.

Ja, jag är så nöjd med henne (och mig) hon uppförde sig som jag trodde i det stora hela. Det är ju till hennes nackdel att hon är lite blyg av sig det lyser ju igenom i många situationer men hon har mognat och jag är övertygad om att det kommer att ge med sig.

Sedan var det ju Flex tur och han är en stor och grann kille som verkligen gillar att kampa det fick både testledaren och avståndsfig. veta. Han gjorde oxå ett fint MH.

Något som var väldigt kul att höra efteråt var när beskrivaren förklarade sin bedömning. Alla tre syskon fick goda vitsord och alla tre visade mycket väl att de kunde avreagera snabbt och släppa det som hänt.

Det var  en mycket glad matte som åkte för att äta en god lunch.Trist nog så åkte de norska ekipagen hemåt efter lunchen medans  vi övriga åkte till P för mer hundbus och prat. Väl hemkomna sedan på kvällen så hade jag en väldigt trött och nöjd Trolla. Vi somnade båda som stockar.zzzzzzzzzzzzzzz

Söndag: Då var det dags för lite viltspår. Vi lade spår till alla hundar i varierande svårighetsgrader.
Efter ett par timmar så var det dags. Iris och Flex hade aldrig gjort det tidigare. Lilla Iris som verkade vara en tuff kaxig brud blev riktigt rädd över bloddoften. Nu ska man inte skrämma någon så vi tog det lugnt och hon fick pausa.
Flex tur i stället.. han var så duktig. Noggrann i spåret även han lite försiktig över doften, men han spårade sig  och Emelie fram till klöven och blev så stolt över att han funnit en sådan gobit:) Iris blev nyfiken och fick lukta på klöven.
Trollas spår härnäst.. Hon fick ett krångligare spår och eftersom vi inte spårat på hela sommaren så var jag väldigt nyfiken över hur det skulle gå.
Hon hade ett bra tryck i kopplet och höll näsan i backen bra. Hon klarade en hel del svårigheter och hittade även hon sin klöv.Hon tyckte dock att den skulle grävas ner ;)men bar den stolt till de övriga.
Fixas tur: Ett litet lättare spår även om det för den skull inte var hur lätt som helst. Hon klarade det galant :) Och kunde tom. nypa lite i den äckliga klöven :D
Sussie fick ett riktigt klurigt spår även om det var första ggr hon gick ett viltspår och då fick även Iris hänga på i släptåg. Sussie-ångvält småsprang sig genom spåret och blev väldigt glad när hon fann det som fanns i slutet. Iris tittade storögt på:)
Lotis superdamen som rann över träd och genom buskar och snår medans vi stånkade efter. Ja även där återfanns det saknade benet.
Nu var det dags för lilla Iris igen. Nu hade modet stigit och hon spårade sig fram till klöven. Blev lite tvekande till den men vi lekte lite och vips så var det en liten iris som blivit en STOR IRIS OCH MYCKET STOLT IRIS SOM BAR TILLBAKA SIN TROFE´TILL DE ÖVRIGA :D Så kul att se!

Den här dagen gav en liten extra vitaminkick till att återuppta viltspåret igen. :D

Tack alla för en väldigt trevlig helg och hoppas att alla syskon snart kan ses igen och göra något kul ihop :)

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards