Alla inlägg den 6 september 2008

Av Förtrollad matte - 6 september 2008 20:47

Så var det dags igen, nu en liten tripp till Tidaholm. Motivationen var låg och funderade skarpt på att strunta i tävlingen och stanna hemma, dra täcket över huvudet och sova länge ta en kopp te och krypa upp i fåtöljen med en god bok istället. Men... har man betalt och så, så är det väl fyskam om man inte åker..
Mamsen och jag drog i väg i regnrusket väl rustade tyckte vi..
Hm...så fort vi fått upp tältet var vi blöta så jag bör nog kolla över min rustning.
Trolla var naturligtsvis med för lite behövlig milljöträning, nu blev det inte så mycket av den varan just pga. av regnet. Var jag inte tvungen att vara i hällregnet så höll jag mig i tältet, men även där i tältet så tränades det.
Tidaholm hade ett stort fint utrymme mellan banan och tältraderna, skönt när ingen behöver gå inne i tälten för att komma fram till sin plats.
Reultaten för dagen var inget att hänga i granen precis. Två 11:e plac och en 15:e plats men den sistnämnda är jag stolt över då jag absolute inte trodde vi skulle gå runt alls. Ärt var först ut i Ho2, hon gillar inte ösregn så efter en långsam start och slalom så ökade hon allt eftersom tills en tunnelsom hon blev lite osäker på domaren var snabb i armen och en vägran + lite tidsfel. + för att sprang på efter ett tag iaf.
Agilityloppet så var jag som en michelingubbe började få ont och vart stel som attans. Vågade inte springa på men ärt 0 hinderfel men en massa tidsfel. Elvira kändes redan i starten okoncentrerad och jag blev uppgiven med disk som följd. Annars var det en lätt bana som passat Elvira som handen i handsken.
Funderade nu allvarligt på att strunta i elviras sista lopp, varför plåga mig när hon är sån där. Men som tur blev jag övertalad och gick banan hela tiden med känslan NÄE det här kommer inte gå. Min målsättning blev att nå hinder 7 då skulle jag vara nöjd.
Elvira startade, vi kom till 7:an och nådde även 14 som jag hade som nästa mål och tänk vi gick i mål ! ! 0 hinderfel och av alla hattifnatt räddningar/visningar  så blev det en del tidsfel MEN vi gick runt! Vi var så lyckliga!

Men åter till dagens miljöträning av trolleboll...man blir nästan lite mållös när man ser hur slappt en del handhar sina hundar.
I både small och large så vart det många som inte hade koll på sina hundar eller hade hundar som uppförde sig illa. Men jag tror inte jag såg någon mediumhund som uppförde sig illa(jo, någon) men inte i den utsträckningen som i small eller large. Ras eller förarproblem?
Läste någonstans om artighetsavstånd och visst är det så att vi har olika stora sådana där vi känner oss bekväma och tillfreds. I dag hittade jag Trolls, vilket naturligtsvis var skönt men samtidigt så blir jag så ledsen när man ser andra hundar som då har ett stor personlighetsfär (eller vad man ska kalla det för )där de tvingas in i stora massor utan något stöd av sin förare och de tvingas att lösa situationen själva(utfall) sen blir det ingen reaktion då heller och så upprepar sig situationen gång på gång. Jag hoppas och tror att trolls sfär minskar allteftersom vi tränar, men framför allt vill jag att hon ska lita på mig de gånger hon behöver trängas.
Men idag gick det fint och hon var så duktig :)
Det var iaf. väldigt skönt att komma hem och få lägga sig i ett varmt bad..
Det borde vara lag på fint väder vid agilitytävlingar :)
 






Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards