Alla inlägg under april 2008

Av Förtrollad matte - 12 april 2008 20:54


Vaknade av oroligt sms från Krullsmatte -Tror du det blir någon tävling i Partille idag?
Kikade ut genom fönstret, det är inte klokt...alldeles vitt igen.

Huvudvärk,trött och frusen hoppades jag att de skulle ställa in tävlingen i Partille för att jag skulle slippa ta det trista beslutet om att inte åka iaf. allra helst eftersom jag lovat att köra lilla mamsen.
Men suck, jag hade inte sådan tur. De kör tävlingen men med lite fördröjning. Ja,ja jag är med i EN klass sedan åker jag hem tänker jag lite småsurt när vi packar in oss i bilen.

Trolla var naturligtsvis med för lite välbehövlig socialträning, väl framme ångrade jag mig stort o fort. Hon var totalt rabiat!!! Men..

Det var många från klubben som samlats och det var riktigt roligt.

Snart var det vår klass och gammelärtan startar och hon är bara så bäst! Gullunge! Nog för att det inte gick fort i snöslasket med stöppliga mig som färdvisare men vi plac. oss som tvåa <3 Mammas hjärtegull! Ärtan vann en jättefin bur! !
Elvira gjorde fint ifrån sig plac. sig som 6:a, fick tydligen ett kontaktfel. Vi var som vinnare i den klassen- ingen tjuvstart utan lugnt och fint fokus. Lite smått och gott till henne och en mysig kamofilt i pris <3

De andra från klubben gjorde många fina lopp och Bollebygd snodde många priser. Grattis alla klubbisar :)

Hoppklassen körde igång och återigen visar Ärten att hon verkligen är mammans gull- hund . En andra placering igen :)
Elvira är en vinnare i detta lopp också för starten fungerade alldeles ypperligt att det sedan hände något på vägen mot mål som inte var enligt planerna -ja, det struntar vi i.

Trolla har under den här tiden lugnat ner sig  (marginellt om man frågar vissa) Funktionärerna har på denna tävling för att minska skaderisken rullat stora snöklot från banorna och dessa snöklot var en alldeles underbar tryckluftsutjämnare för Trollabus. Hon grävde,tuggade och grävde mera i dessa stora vita klot med en frenesi så att all uppdämd frustration hon hade i sin kropp kom ut. Sen så var hon lugn<3 

Dags för sista hoppklassen. Detta var nog den bästa klassen!
Konsekvent!! Det tristaste ordet som finns men jag gjorde det.
Virr hade glöd under tassarna...
Satte om henne i starten, med en disk som följd! EN jätte mega stor vinst för mig :)

Trolla fick pröva några hinder och det var så skönt, det var att jobba som var på tapeten och inte något annat som rörde sig utanför plan.

Så helt plötsligt så var det eftermiddag och jag var bara så glad :)
Över mina duktiga tjejer och mig själv...

Grattis till alla fina lopp som gjordes idag av klubbkamrater och konkurrenter :)

Av Förtrollad matte - 9 april 2008 21:55

Japp så var det onsdag igen och träning på alfa.
Gruppen har förändrats lite men de nya var trevliga deltagare, så det blev  lika kul som vanligt.

Träningen gick finfint. Ett av mina mål den här kursen är att jag hittar en lugn startprocedur. Så utan något negativt tänk så kommer det inte att uppstå några tjuvstarter, eftersom de inte finns. Enkelt va?
Hon hade idag ett lugnt fokus och gick faktiskt kanon.
Och eftersom vi verkligen ville visa upp oss med allt vad vi kan så avslutade vi med Elvira blir knäppallan- hur det är när det blir tilt i lilla hjärnan.

Men nu suger vi på gottan- alla goa lopp som gick utmärkt :)

Av Förtrollad matte - 8 april 2008 23:28


Ett underbart väder och när kvällen började närma sig o solen kliva ner från sitt fäste så hoppade vi in i husbilen, åkte till en sjö för att invänta solnedgången. Så härligt :)
Det kommer vi att göra igen, riktigt myspys..

Av Förtrollad matte - 8 april 2008 12:08

Lyssnade på Christinas länk och visst är det så att det finns många olika läror inom hunderiet. Både på gott och ont.
Likaväl som det finns många olika anledningar till varför man skaffar sig hund.
Man lägger olika värderingar i olika ord. Men i grund o botten så vill vi alla väl ha en väl fungerande hund som passar just mig som ägare.
Så oavsett vad vi kallar det- Ledarskap eller vardagslydnad är ju av mindre betydelse.
Likaväl som jag tycker att det är skit att höra om hur man misshandlar barn i uppforstringssyfte så tycker jag illa om att banka sin hund till lydnad.
Men man behöver inte vara en mespropp heller, för det är ju inte heller bra.
Utan det är nog så att har jag sagt .. så ska .. gälla, protester? Ja, försöka duger..
Men den gyllene medelvägen är nog bäst och hur den ser ut är nog upp till var och en att fundera ut.

I går möttes vi upp- släkten på mannens sida- åt en finfin kina och sedan förpassade vi oss till konserthuset o till tredje raden. Sedan väntade två timmar med en urduktig mångspelande orkester och Björn Skifs.
Det var en upplevelse att se denne duktige artist hålla igång i ett par timmar. Musik av olika typer uppblandat med lite sketcher där orkestern skämtade friskt med honom, även någon i publiken fick in ett litet skämt.
Höjdpunkten var ju när orkestern spelade ett långt intro inför mitt hjärta och när han sedan sjöng denna sång så att det knottrade sig ända ner till tårna. Så maffigt! Nu blev jag dock inte i samma extas som min granne, kvinna i 50årsåldern. Hon var uppskruvad långt innan föreställningen började och körde hela registret- skrek,klappadefrenetiskt,tjoade,fotade. Grät, stod upp och skrek osv. Men likväl så krusade sig skinnet på mig när han tog i med denna ballad. Men en liten undran, måste det se ut som gitarristerna har sex med sina gitarrer? Och minspelet hos dem sen, fnissade gott åt dem, de ser ju så löjliga ut .  En skön utekväll var det, så tack svärmor för julklappen :)

Av Förtrollad matte - 7 april 2008 13:01

Fick en fråga i helgen, Hur är en bra ledare?

De flesta svarar nog : Ordnar mat, är schysst och aktiverar byrackan med kul grejer. Så även jag.
Det tycker jag att jag lever upp till också men något jag däremot saknar är att kunna förmedla ett lugn till lillfian som nog inte tycker att jag är kapabel till att lösa alla situationer. Vi jobbar på det och tar gärna emot lite tips.

Med i frågan var också en sådan där rolig beskrivning av hunden som väcker husse mitt i natten för den var nödig och som bestämde när det var dags för mat, vem som ska hälsas på,lekdags osv. Poängutdelning mellan husse o hund där hunden allt som oftast vann.

Men alltså, är det så där vitt eller svart? Är det där i (den roliga beskrivningen) det bedöms om man är en bra ledare? Handlar inte det mera om vilka regler man omger sig med?

Jag är nog samma ledare nu som förut, innan Troll kom in i mitt liv men upplever hunderiet helt olika. Vissa saker som jag inte brytt mig om att de små gör är helt oacceptabla för Troll. Det är en väldigt stor skillnad men det handlar nog inte om mig som ledare utan mer om samhället i stort.
Det är en väldig skillnad om små tassar sträcker sig upp på låren eller om stora når ända upp till axlarna eller en liten utskällning/stor utskällning osv.

Oftast så låter jag inte doggsen bara springa rätt ut utan att jag går först el. ger klartecken. Men ibland så händer det att de springer ut o jag kan tycka det är rätt ok ändå så länge inte jag sagt annorlunda.
Den där hunden som väckte husse mitt i natten gjorde väl bara som den skulle?? Vi lär väl våra valpar att säga till när de är nödiga ska vi då använda oss av vår makt att bestämma när de är tillräckligt nödiga för att vi ska låta dem gå ut? Jag är glad om mina voffs kommer för att säga till mig när de är så nödiga att de behöver ut.

De flesta har väl rutiner när det gäller utfodring osv. men det kan vara rätt kul att ha preparerat något ställe brevid stigen man planerar att gå med en falukorvsgömma eller med något annat smaskigt. När man närmar sig så stannar man upp,sätter hundarna  och vädrar i luften, springer fram under tjo och tjim ropar på doggsen-Kolla vilken skatt morsan hittat! Kom för att smaka. :) Vilken supermorsa man är :) Då är man en finafiskenledare som hittar sådant där i skogen :)

Om min hund ibland söker upp mig för lek eller mys är man en dålig ledare då om man engagerar sig i hunden?
Är det inte ett samspel man vill ha?  Vad är det som gör att man skulle vara en bättre ledare genom att avvisa alla inviter till gemensam aktivitet. Så länge det inte är du som tagit kontakten.
De flesta av oss önskar väl en hund som vågar ta egna iniativ, vågar pröva sig fram här i livet? Inte en hund som ligger i sin korg för att husse/matte inte sagt något annat.

Något som jag kan tycka är viktigt, allra helst då man har flera hundar, är att låta alla ha en special uppgift.
I Trollas fall så hämtar hon saker. Igår tex. efter Amandas kalas så stod det några petflaskor kvar på golvet. Vilket den duktiga lilla tjejen såg och vips sprang för att hämta. Då, oavsett om jag sagt det eller inte så ÄR hon den duktigaste Trollabus som går på fyratassar. Hennes självförtroende växer och likaså vårt samarbete.För hon fick naturligtsvis ett nytt skick för flaska nr.två

Häpp, nu är det dags att vara en god mor som tar fram lite fika till ungdomarna när de kommer hem utsvultna från skolan :)





Av Förtrollad matte - 4 april 2008 16:32

Man blir ju mörkrädd ibland, mörkrädd över vad doggsen behöver stå ut med.


Jag avundas alla genomtänkta människor som inser att det inte räcker att tänka att man tränar o stegrar svårighetsgraden på ett bra sätt utan faktiskt genomför en sådan träning oxå..

Jag insåg ju under kennelhelgen att just hoppen inte hade samma status för trollbus som de andra hindrerna. Idag fick jag förklaringen, tur att man har någon som står ut med att träna med en virrpotta som en annan.
Vi körde lite olika kombinationer med varierande resultat, ja krull ,ärt och virr lyckades finfint men troll missade allt som oftast något hinder(ja...jag HADE gjort övningen lättare för henne)

Då ser krulls underbara matte det självklara ! ! Hemma där hon tidigare hoppat några enstaka hinder så är det ju bara smallhöjd. FATTAR NI, VILKEN TRÖGTÄNKT MATTE STACKAREN HAR ?????

Så nu blev det mediumhöjd och tänk det gick genast mycket bättre. Hon sprang fortfarande förbi något hinder men en markant skillnad.
Vi kunde tom. handla lite svängar :) Så suveränt.
Det finns kanske lite hopp om oss oxå ;)

Dagen bara rann iväg som alltid när man har kul :) Men nu ligger doggsen nöjda o belåtna lite varstans.

Av Förtrollad matte - 2 april 2008 14:05


Känner mig som det våp jag inte, vanligtsvis är. Hörde ett rassel från förrådet som inte används o kikade in lite försiktigt.

Mycket riktigt låg det en död mus i fällan... Urk!

Ringde mannen  och  IIIAADE i luren, kom hem o ta bort den äckliga musen från fällan!
Han svarade i sin tur (hörde riktigt hur han kände sig som en rejäl karl)- Men herreminje ta´t  lugnt...e´den dö? 
Svarade lite darrande på rösten-mmmhh, men den e äckelig..
-Jaja, jag kommer i em o fixar de, vill du bli av med den innan så får du väl ta bort den själv el skicka in doggsen.

Hua, ska man nu gå här med en döing i huset i flera timmar till. URK!!
Vilken pina! Det var ju tur att musen var dö så jag slapp döa den iaf.

Av Förtrollad matte - 1 april 2008 21:32


Åkte en snabbis förbi klubben ikväll. Grabben ville övningsköra o lilltjejen ville träffa kompisen. Lägligt som det var så var det fri träning och senare månadsmöte. Så tre flugor i en smäll :)

Till många av agilityekipagens stora besvikelse så hade skjutglade X vaknat upp ur vinterdvalan. En del av dessa ekipage har skottberörda hundar så när X började att vifta med pistolen så var det nästan lika bra att åka hem för en del.
Mina hundar är inte berörda förutom Virr som tycker att det är liite läskigt men inte så det påverkar agilityn. Men det finns ju andra stackare som verkligen blir förstörda då är det ju synd att denne skjutgalning ska förstöra deras träning varenda vecka framöver. Så det var verkligen lägligt att det var månadsmöte för där blev det beslutat att skjutning sker mellan 18.00-18.30 inte en minut innan eller över den tiden och att de ska hålla till på lilla planen.
Kan lova att det kommer att stå en liten polis med klockan i högsta hugg!!!

Är så trött på argumentet: DET HÄR ÄR EN BRUKS !!! HUNDKLUBB !!! ÄR DE INTE SKOTTFASTA SÅ ÄR DE INGA RIKTIGA HUNDAR! Man kan inte hålla på att leka agility titt som tätt utan faktiskt,  så är det så att man MÅSTE  SKJUTA lite oxå!
Vad hände med Brukshundklubben skall vara öppen för alla hundar o hundägare?

Usch, vad irritersamt! 

Det blev ingen kontaktfältsträning idag då med Trolla, men då  lite skott-träning istället.
Vilket gick finfint. Vi strosade runt utan någon reaktion och lekte när vi kommit närmare-fortfarande ingen reaktion.  Så ingen skottberörd hund här inte, vilket är härligt :) Men det betyder ju oxå att jag faktiskt INTE behöver träna henne på skott varje vecka *IRONI*

Hoppsan nu börjar de bli natten och tänk imorgon är det 12 år sedan lillsnottan föddes :) Nattizzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards