Direktlänk till inlägg 27 oktober 2009

Fortsättningen

Av Förtrollad matte - 27 oktober 2009 09:23

      Så det var bara att åka hem och hämta upp mandisen och extra jyckarna Storm och Fixa som sovit över när matten passade på att se stora staden dagen innan(ja,ja hon kallade det för att jobba men jag har minsann hörtFlörteller rättare sagt inte hört för hennes röst hade helt dött. Något med sång? Va,va,va?Och sedan whiskey, hm...FlörtSkrattande)


Åter till dagen.. vi rullade iväg ända ner till de djupa skogarna i småland och Tove och hennes två tokar Stuff och Peako.
Kvällen tillbringades så som kvällar oftast när hundtokar drabbar samman. Hundprat och hundtitteri och så lite mer hundprat.      


Morgonen kom efter en konstig dröm om getter med gigantiska horn som hoppade ut från hagen till min fasa.
  


Jag hade med mig två klövar eftersom Peako och Stuff inte prövat viltspår tidigare och jag vet att paula gärna prövar med Storm och Fixa.  Jag och T gick för att lägga spåren medans A och P gick med jyckarna till en äng lite längre bort, de lekte och hade det bra tills t blev tillsagd av fröken S att lugna ner sig liteSkrattande då fick lillatrollet en extrem mammalängtan och kom svischande genom skogen. Det blev lite extra störning för farbror peako på hans spår.Tungan ute Sedan fick duktiga peako visa hur kan kunde få in tackorna i fållan vi byggt.
  
  


Väl tebax och med fåren på plats så åt vi lite lunch blandat med mer hundprat..och så lite till hundprat..
Sedan var det dags att gå spåren.
Stuff först ut....nyfiket luktande och så noga och undersökande hon var i spåret.Glad Ett härligt tempo och målmedvetenhet en riktig duktig tjej.
Vi hade lagt ett ganska rakt spår till henne med en vinkel innan slutet.
 
    


Sedan var det då dags för farbror Peokos tur och som jag förstod det hela så är han väldigt duktig i vanliga spår och det var ju ingen större skillnad, han var ju lika duktig nu. Trots att trolla sprungit med i spåret och stundtals knyckte klöven och ville ha dragkamp med denOskyldigFoten i munnenCool
  
  
Tänk det kanske blir nya karriärer för T:s små. ??
Sedan gick och gjorde små spår på en åker till Fixa och Storm. Jag gick med Fixa i hennes spår och fick vara snabb när vi kom fram till klöven eftersom jag gärna vill ha den kvar innan hon mal ner den till flis. Storm gick Paula med. Storm tyckte det var lite läskigt och var rädd att bli uppäten av det storahemska men spårade gjorde hon och växte med uppgiften så när hon kom till klöven så vart hon så stolt så stolt och även hennes matte.Glad 


  
Jag tror hon bar klöven hela vägen tebax.


Sen var det dags för det STORA! Vallning eller vad man ska kalla det.Obestämd
jag skulle börja och tänkte japp det är väl bara att fortsätta där vi slutade sist - jo tjena... tänkte inte riktigt på att hon suttit och laddat under tiden de andra hundarna spårat och att jag behöver kanske ha lite pondus i de situationerna. In i fållan kom en huligan som trots koppel tryckte på fåren så de flög ur fållan. Hjälp!
Tove fick ta fram snabba Stuff och ta in djuren igen.
  
Men tove visade hur skåpet skulle stå och till slut fick vi till det riktigt bra. Om jag får säga det själv.Och Trolla är ingen huligan utan har en bra djurkänsla och är trygg i sig och behöver inte ge tjuvnyp eller så men det är klart hon måste veta att det är mina får.. Den skönaste känslan var när vi slutade så var det för att jag inte orkade mer Trolla hade nog kunnat mycke mera. Innan så har det ju varit men liiiite till...
  


Fixa hon visade att rumpor är trevligare än fårskallar och det har hon ju rätt iCool
  
Storm hon växte även i fållan och lyckades utmärkt både med koppel och utan koppel.
  
Hon är änna en liten kaxig typ den där SkrattandeGlad 
Det hade varit kul att kunnat utveckla detta så jag hoppas ....men tills dess får jag tacka Tove för en trevlig och lärorik dag.



 
 
Frida

Frida

27 oktober 2009 13:30

Det ser ju kanonroligt ut! Vill också valla igen. =) Och nu verkar det ju som lillkillen börjar lyssna lite bättre igen, så det kan ju bli riktigt bra!
Längtar tills vi ska ses igen!

http://addox.blogg.se

 
Amanda

Amanda

27 oktober 2009 19:06

Mina bilder då, mammaaaaaa ;)


ja snart har vi ju t.o.m sånna grejjer med GIGANTISKA horn hemma - höhö..
nej men iallafall gosiga får :D
låter helt okej om du frågar mig!




http://...

 
Myran & Matte

Myran & Matte

28 oktober 2009 07:54

Det var verkligen en händelserik helg ni hade. Tänk så underbart för hundar att få göra sånt de är ämnade för. Kanske skulle köpa lite kor så Myran kan få använda sina gener...?????

http://www.myrancardigan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Förtrollad matte - 16 juni 2011 20:11

Jag har flyttat till http://ärteplättens.hemsida24.se  Varmt Välkomna :) ...

Av Förtrollad matte - 2 maj 2011 07:42


Öh, det har visst varit lite öde här ett tag men nu så kanske blogglustan kommer igång igen. En hel del händer och MYCKET planeras i snar framtid.   Vi har tex. varit på ett underbart kennelläger kika gärna in på Annelie-Lojocas sida eller varför...

Av Förtrollad matte - 21 mars 2011 15:42


 

Av Förtrollad matte - 5 januari 2011 18:51


Vad är det för en dag? Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nä det är Ärtans födelsedag   Lilla gullefjunet blir 10 år idag   och som alltid när det är kallt så fryser öronen..   ...

Av Förtrollad matte - 4 januari 2011 14:44

Hade en jobbig natt nyligen och låg och funderade över året som gått.Phu, fy fasiken så skönt att det är över och jag välkomnar 2011 med öppna armar. Hela förra året stod för oro och skador och sjukdomar.Januari startade med en viss nyfikenhet i...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards