Alla inlägg under februari 2008

Av Förtrollad matte - 13 februari 2008 21:26

Ja den rubriken summerar större delen av mitt hundbestånd.

Lilla Elvira-piran har åkt på någon muskelinflammation i ryggen som blev akut igårkväll. Så fruktansvärt när de små har ont och man inte vet var eller vad man ska göra.
Hon fick efter samtal med vetrinär fasta o övervakas över natten.
Hon hade så ont att hon skrek när man bara kom nära henne (kanske var lite självbevarelse drift, men ändå) Så ont det gjorde i mig. Sov inte många minuter i natt kan jag lova. Hon låg nära,nära o bara småpusta så som de gör när de har ont.Trolla uppförde sig precis som ett avundsjukt barn,min mamma, JAG vill vara närmast henne.
Idag så var det till att åka till vetrinären som klämde o kände o tog lite bilder på henne. Spruta med smärtlindring och vila, 10dgr med inflammationsdämpamde. Så ska hon vara ok igen.
Vilken tur att jag köpte ett back on track täcke på My dog, det kommer väl till pass nu. Skönt sa Elvira :)

Den halte då? Ja det var ju kursdag och då fick gammeltanten rycka in ist. för Elvira. Ja, det gick ju fint till o börja med. Hon tyckte det var lite läskigt med alla andra där och gungan var inte ok. Så det gick lite slött o långsamt men det blev bättre allt eftersom.
Sen lyckades hon med oturen att förmodligen halka eller trampa snett efter ett hopp o blev superhalt!  SKIT OXÅ!!!

Överenergisk?  -Trolla i ett nötskal :)
Man bara ....måste.....STUDSA...HOPPA....PUSSA....BOXA RÄTT I MAGEN....för att sedan RUSA RUNT,RUNT och RUNT IGEN o HOPPA o STUDSA LITE TILL =)

Mina pussgurkor är de allihopa :) Ha, 15063steg vart det idag :)

Av Förtrollad matte - 12 februari 2008 09:23

När det är grått o trist så kan man behöva ett gott skratt ibland.
www.tjuvlyssnat.se är ett ställe som kan bjuda på nåra fniss ibland eller vad sägs om den här:

Därefter följde en isande tystnad

Buss 609, mot Mörby Centrum

En tjej ~18, som ser väldigt arg ut, sitter på bussen med en mobiltelefon mot örat. Bredvid sig har hon har ett par skridskor, vars snören är ihopbundna med varandra.
Tjejen (ilsket i telefonen): Hallå? Hej! Du vet skridskorna jag har med mig? Den ena är i storlek 39 och den andra 41! Vem fan binder ihop omaka skridskor!? Nu måste jag åka med en som är två nummer för stor! Kommer se helt flängt ut juh! Du får aldrig röra mina skridskor igen, okej?
Tjejen tittar ner på sina skridskor och spärrar upp ögonen.
Tjejen (utbrister förtvivlat): Men pappa, det är ju för fan två vänsterskridskor!

Cred: James


Av Förtrollad matte - 11 februari 2008 10:58

Hittade en länk i helgen. Till ett IQ-test och var ju tvungen att prova.
En liten kul grej att pyssla med mitt i natten då man ändå inte kunde sova...
Länk dit  om du vill pröva: http://www.illvet.se/htm/IQTest/sv/index.html

Mitt resultat?? 127p Alltså hög IQ ...*asg , medans jag slår mig för bröstet*
Bla. så hade jag med mitt usla minne 19/20 i minnesdelen*haha*

Av Förtrollad matte - 11 februari 2008 09:50

Vill man bli fin som en prinsessa och kunna springa som en gud till sommaren ja då gäller det att man har motivation och goda vänners stöttning.
Det tycker jag att jag har nu. Så idag börjar resten av mitt liv :)
I helgen så införskaffades lite attiraljer som ska underlätta och hjälpa mig på vägen mot målet.
Först ut var nya skor, riktiga skor. Sedan införskaffades en stegräknare. Sedan så köpte jag kickstarten i form av äckliga soppor och drinkar jag ska leva av denna vecka.
Så vägen mot mitt första delmål kommer att bli mer promenader, och soppor med kräkvarning och mycket grönsaker o frukter.
Kul :)

Yes

Av Förtrollad matte - 7 februari 2008 13:38

Kände mig inte nöjd efter onsdagens pass. Så målmedvetet styrdes våra steg till Alfa idag. Rustade till tänderna med en vilja av järn. Nu skulle det lyckas!
Elvira först ut. Samma bana som igår uppbruten i stationer. Fungerade bra. Hopsatt-Näe  blev bara strul. Bröt upp i längre stationer funkade oxå helt ok. Men inte hela..det gick bara inte .Elvira fick pausa.Begriper mig inte på den voffen ibland.

Ärtans tur. Tanten har fårr agility-vila hela hösten o vintern förutom något enstaka pass ungefär varannan månad el. nåt. Så förväntningarna var inte så höga på henne. Jag belönade bakombyterna på tunnlarna (vet inte vad för löjlerier jag pysslat med vid tunnlarna, men nåt är det) Sedan fick hon köra hela banan och hon satte den direkt <3 Pussgurkan! Ja vissa saker kunde förbättras men ändå...det värmde i ett sargat agilityhjärta.
Vi bröt ner banan i stationer o körde på med korta fartiga pass. yes,yes,yes:) Så roligt:) Sen fick Ärtgurkan vila.

Elvirans tur på bana 2: Det är bara att konstatera hon ÄR knepig. Men vi lyckades efter mycket omtagningar,nerbrytningar och nya omtagningar få till  den helt felfri och vi gick jublande i mål och stora godisregnet o pusskalaset bröt ut. Jag nöjde mig där med henne.Hon fick en go minnesbild tills nästa gång =0}

Ärtans pass på andra omgången var även den sååå bra. Gammeltanten kan:)Så hon fick öva några svängar och sedan lite mer tunnelpass så var vi nöjda.

Trolla fick träna sig i att vänta o ha tråkigt. Det var hon duktig på:)

Av Förtrollad matte - 6 februari 2008 20:50

jag kommer inte skriva om värk o sjuka barn och inte möte med idiotiska hundägare i skogen. Faktiskt inte heller om hur duktig Trolla varit på att ta ur tvätten ur maskinen. Och absolut inte något om hur träningen gick idag....utan vad jag ska skriva om är:

Gud så kul det ska bli med kennelläger :)
Jag bara längtar efter att få träffa alla systrar och bröder med tillhörande mattar o hussar.
Det ska bli så jäkla kul o se hur de andra utvecklats. En massa hundprat  o bus förväntar jag mig oxå. 
Vi kommer att få en inblick i sök med Git som instruktör- det kommer att bli så spännande :) Träna agility med Magne o Paula står oxå på schemat.

Synd bara att det dröjer ett tag...men den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge säger de som vet....jag är inte så säker..

Nämnas kan oxå att Trollebus blev lyrisk över sin nya leksak. Något positivt från träningstiden ikväll.

Av Förtrollad matte - 5 februari 2008 16:50

I dag är det en sån där dag som man lika gärna kunde raderat bort från almanackan.
Två av barnen är sjuka, jag har haft en helvetes natt med värk o knappt fått en blund i ögonen..ja bara skit,skit, skit.
Men eftersom jag var tvungen att åka till apoteket o därmed tog med mig Trollboll så blev dagen lite bättre.. Ja jag erkänner de andra voffsen har än så länge bara rastats på tomten men dagen är inte slut än.
Efter besök hos banken,apotek och affären(det är ju tora  temledagen) så tog jag Troll på en liten runda i Landvetter city. Det första vi mötte var en alldeles överlycklig pudelvalp som högljutt talade om hur kul den tyckte det var att se en annan voffs. Troll låg plats-tyst! (ja ett litet voff men nästan)
Sen gick vi vidare o mötte många folk av alla de sorter. Nu kommer det bästa...Hon var helt tyst! Brydde sig inte, tittade rakt fram el. möjligen åt mitt håll. Min Pärla <3
Vi gick i tunneln under motorvägen, mötte fräsande katt och över bron tillbaka till centrum igen. Vi fick tränat på mycket under denna lilla prommis och både min o hennes självkänsla växte.  Sista testet under denna utflykt var efter jag inhandlat mera hundmat o affärsinnehavaren skulle hjälpa mig o lyfta in säcken i bilen då jag inte fixade det själv. I vanliga fall hade Troll vaktat bilen högljutt men hon slängde en blick bortåt mitt håll o insåg läget  o hon förblev tyst o lugn <3
Jag har fortfarande lika jäkla ont o besvärligt men hjärtat är fullt av rött ludd alltså fullt av kärlek o glädje över min familj o voffs

Av Förtrollad matte - 4 februari 2008 23:35

Nu har jag förmodligen fått svaret o upplösningen till den skrämmande Jurassic Parken vi har i skogen häromkring.
Välinstängslat med 2m högt staket runt ett ganska så stort område.

Det var inte för att hålla djuren innanför stängslet som det var där utan för att hålla de utanför. Då börjar man ju fundera lite, vad är det för bestar som rör sig i Härrydaskogarna förutom jag själv o mina fyrbeningar?
Hm, mycket prat är det om vargar men de är nog inte så blodtörstiga som många tycks tro. Men det är klart de får akta sig för mina bestar, di små är inte o leka med ;).

Men..

Ja nu var det så föga upphetsande att ägaren till marken odlade olika lövträd inne i parken och de flesta vet ju vilken stor skada rådjur kan göra...

Jag hade en härligt spännande stund då fantasin spruttade ut det ena scenariot efter det andra tills jag fick klarhet..och...och... man kan ju inte så säkert veta.. de kanske odlar något som man måste skydda omvärlden ifrån...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards