Alla inlägg den 4 augusti 2008

Av Förtrollad matte - 4 augusti 2008 10:06

Vi har varit iväg på ett riktigt äventyr..

Har verkligen laddat batterierna inför hela hösten och njutit av varenda sekund. Hm, bortsett från när Ärtan rullade sig i en koblaja och lite sånt som kan hända när fru och man med två ungdomar och tre hundar ger sig ut på campingtur.
Storpojken med tjej var hemma och vaktade hus och gammelhund och hade det mysigt, kan jag tänka.


Vi åkte iväg i måndags mycket senare än vad som var planerat så vi kom inte fram förrän det mörknat,  så vi parkerade oss där vi(läs mannen) tyckte det verkade bra. Satte oss ute och tog en cider och tittade på alla stjärnor. Det var verkligen många och under tiden vi satt där så såg vi säkert 10 stjärnfall och jag önskade och önskade för glatta livet.

Morgonen därpå så när vi vaknade i ottan så låg morgondimman tjock.
Men efter en stund så lättade den och vi kunde titta på alla får med lamm som var överallt. Det bräktes överallt. Mysigt att vakna med en kopp kaffe och naturen precis utanför gallret, som vi satt upp runt husbilen.
Gubben tog fram sin skärm och drog iväg för lite balansering och flyg. Själv så sjönk jag in i boken jag köpt med mig till resan. Lite kärleksdravel, så skönt att få flyta iväg in i någon annas liv även om det är uppdiktat.

Nu var det så illa att vi ställt oss lite galet så vi fick flytta oss en bit, så ner och in med allt och sedan upp igen. Vi parkerade dock på en ännu bättre plats och snart så fylldes den tillfälliga P med massor av bilar och luften blev tät av skärmar i alla dess färger. Flygfestivalen hade flyttats dit och det var MÅNGA flygare som kommit.  De som rest längst måste varit de som kom från Mexico. Om agilityfolket är lite fanatiska så är det inget mot skärmflygarna!!!!!
Men underhållande var det att kika på iaf.

Hundarna, jag och B gick till stranden och badade. Lilla Virr hade det jobbigt med de stora vågorna och Ärt avskyr vatten så fortsättningsvis så fick de hålla sig i husbilen eller i strandkanten. Trolla plaskade på och jagade vågor hon åkte även lite surfbräda och simmade en del. Så skönt men det slog nog inte sandrullningen efteråt SÅÅÅ HÄRLIGT!

Där vi campade så gick det alltså hur mycket djur som helst, får, hästar till A:s stora förtjusning och även kossor till min stora skräck. Dessa kor hade 50cm:s horn! Och kalvar stora som hus. Fatta! HU!

Men så underbart det var,  och även om jag inte utmanade ödet( el. som någon tyckte  -var feg) och hade Troll lös precis intill fåren utan först när de var ca. 50m ifrån så är jag stolt som en tupp över att doggsen uppförde sig så bra och jagade inte iväg en enda gång. Även om jag såg andra som drog efter de stackars djuren.

Mysigaste morgonen var nog när vi vaknde av hästgnägg och kikade ut och en flock av ca.15 hästar går precis brevid husbilen.Här en bild på några av dem. En En del var framme och hälsade på hundarna och gossade med barna och hade nog gärna klivit in innanför vårt staket till vårt frukostbord.

Vi kunde tom. få till lite vuxentid där vi myste och pratade under stjärnklar himmel. Men vad är det med skånsk stjärnhimmel? Så mycket stjärnfall?
Här hemma så är det ju ovanligt att man ser mer än ett stjärnfall på sommaren medans där i paradiset så var det säkert över 20 bara på ett par kvällar. Konstigt.

Dagarna gick alldeles för fort fastän de var slappa och sköna blandat med lydnadsträning för Troll. Hon var naturligtsvis jätteduktig. Vi tränade platsliggning i massor, bla. i strandkanten så att vattnet svepte över magen när vågorna slog in, precis intill hästarna när de iof. stod utanför staketet men de stoppade ner sina stora huvuden och luktade på henne och miljoners många fler ggr i olika situationer. Hon var urduktig.


Det är säkert någon som funderar över tävlingen.. men den gick skit!
Det hon gjorde fick hon bra på men under helhetsintrycket så står det lite okoncentrerad och det var väl det minsta man kunde säga. Nollade en hel del, som om hon aldrig hade gjort momenten innan. Men det hon fick poäng på var bra eller vad sägs om 8 på läggande under gång(sakta ner)(tack P) och 9 på ställandet 9,5 på hoppet. Ja en 10:a oxå på tandvisningen trots en burdus domare.

Men jag försöker att se positivt på saker och ting och jag behöver inte vara nervös längre. Jag överlever och jag vet att hon kan, när det väl stämmer så kommer hon att slå en del med häpnad. Får se om den tanken hjälper när det är dags för den sista inbokade tävlingen. För öppenbart så hjälpte inte mina stjärnfallsönskningar i detta avseende iaf.

Vi åkte vidare till Halmstads bk där det var dags för de små att göra sitt iaf.
Viran först ut och gör ett fint lopp och bara för att jag har lite bråttom så fick hon fem fel på slalomet(knä in) Ärtan samma lopp nollar inom tiden :) Hamnar snöpligt på 4:e plats och pinnar till 3. Laddar om till hoppet och hon hindernollar men fixar inte tiden. Den domarens banor är kuliga att köra men tiden är alltid så tajt så det är lite trist. Men helnöjd med Ärten. Vi gjorde vad vi kunde med en veckas resa i kroppen och värmebölja i massor.Virans sista lopp ..även där nådde vi vårt delmål att gå runt trots en hel del fel. Men vi var trötta båda två så det var inte så konstigt.
Det var en hel drös Bollebygdare där som gjorde fina lopp men tyvärr stöp på mållinjen pga av tid eller annan orsak. Men vi hade kul iaf. eller? :)

Vet inte om det var besvikelse eller om det var väderomslaget som gjorde att jag fick migrän och att den fortfarande håller i sig sådär lite lagomt molande..eller om det är att mannens semester är slut och att skolstarten närmar sig, ett tecken på att sommaren snart bereder plats för H ordet...neeej inte riktigt än...Får passa på att njuta ett tag till trots att det regnar idag. Kanske en perfekt dag att baka lite och kanske ta fram saftmajan och göra lite vinbärssaft från den egna trädgården.
Ska försöka få in lite kort från semestern oxå så håll ut tills ni får se paradiset vi har varit och tillbringat en alldeles underbar tillvaro i,på och med.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards