Alla inlägg under oktober 2007

Av Förtrollad matte - 9 oktober 2007 10:17


Vilket underbart väder :) En härlig morgonpromenad i frost-krispig höstluft..finns det något bättre? Jo det finns massor men visst är det ändå underbart?

Ännu bättre vore det om man hade friska hundar...åh är så trött på alla motgångar just nu. Trolla stukade sitt knä för några veckor sedan och alla som vet hur en aussie är inser det roliga att hålla en 6månaders i stillhet. HA,HA -Inte så lätt! Ja, vi har fått i uppgift att gå mycket i skritt promenader o massage då hon gärna avlastade sitt onda och på så sätt fick andra spänningar o mera ont. Men för att utesluta några allvarligare skador så röntgades hon och allt såg fint ut. HÄRLIGT!
Medans hon var medgörlig så togs även halsprov och enligt resultatet så hade hon halsfluss och fick lite "meducin".  Så nu hoppas vi på att det räcker med tråkigheter för ett tag framöver och att alla får vara friska o krya.

Och kan den unga damen hålla sig i skinnet (ha,ha *ironi*) så kanske hennes stukning oxå kan bli bra någon gång.

Näpp, nu går vi ut o lapar lite sol medans den är på besök :)

Av Förtrollad matte - 7 oktober 2007 13:22


Hopp, så har man varit iväg igen.
Ärtan har fått utstå sin envisa mattes exter idag med.
Ny tävling o inga poäng att ståta med.
Tyvärr så misslyckades vår målsättning idag, även om hon låg kvar på platsen. Men två hundar var uppe och hon såg väldigt obekväm ut. INTE BRA!

Vi fick dem poängen vi förtjänade. Två nollor vart det, på läggandet o ställandet..IGEN..så jäkla surt. Vi körde genom det strax innan o då satt det klockrent men sen på plan ja då sätter hon sig och så fick jag till ett mega dk på ställandet.
Hm, detta tål o funderas på. Hon är ju liksom ingen duvunge längre och har sina ideer för sig emellanåt. Hon ville ju absolut inte ta apporten tidigare men skam den som ger sig (en av dagens 3, 10:or)Men är det jag som gör annorlunda eller...vad?? *sliter mitt hår*

Men något jag tycker är synd är en del saker bedöms väldigt olika.Att alla domare dömer olika är väl ok och det är väl oxå en del av tjusningen med bedömningssporter.
Men då är det väl önskvärt om de håller samma linje över hela startfältet?
Ja så var det iaf. inte idag. Jag är absolut inte missnöjd med mina poäng på något sätt men det var väldigt orättvisa poäng bland de övriga och det tycker jag är lite trist.

Men något som jag reagerade lite för, är kommentaren från domaren att jag gör inte avdrag för att de satte sig lite snett för det är väl det, ni lärt dem. Men hallå??
Ja jag är iaf. nöjd att han drog ett halvt poäng från en klockren inkallning och hopp för att hon touchade i mig när hon svängde in rumpen, RAKT. Det var inte perfekt o då ska hon inte ha en 10:a heller.
Ska vi se något positivt på dagen så var det väl att mannen spikat upp lister runt de mesta av de nya fönstren och att äppelpajen blev supergod :)

Tjolahopp!

Av Förtrollad matte - 3 oktober 2007 22:43

Vaknade med en del migrän som låg kvar sedan igår..det är ett högtryck på väg.Det är ju alltid härligt med fint väder men förbenat jobbigt när huvudet håller på att sprängas under övergångsfasen.
Så jag var inställd på att hoppa över lydnadsträningen idag men eftersom jag missade den i förra veckan så gick jag där o kika på klockan. Efter frukosten jag fick tvingat i mig så kastade jag in oss i bilen.
Ett gott beslut :) Fick en riktigt lyckat pass med Ärtepärten. Gjorde bara korta,korta pass o inget tragglande. Hon gick topp:) !! Härligt!
Låg platsen med en stor gröendael skällandes,hoppandes,brevid  den var iof. uppbunden men det fattade hon säkert inte, det var någon mer som inte brukar vara med oxå. 5min i lugn o ro, härliga avslappnade öron. GOTTGOTT!
Hem igen o  ut i skogen med rådjursklöven utan blod denna gång. Ca. 200m ett par vinklar. Låg ca. 1timme. Hon (trollebus) levde rullan hela vägen till spåret. Sedan var det 100% koncentration hade lite bekymmer i andra vinkeln men löste det fint. En stolt o lycklig Trolla bar hem benet hela vägen.
Gjorde korta släpspår till de övriga som var kvar hemma över tomten.Sch...säg inget högt...de fick gå samma spår  allehopa men de var glada ändå när de hittade klöven o fick kampa lite o smaskegott godis som belöning.
Sen var det Virans tur med agility träning och det var en go träning. Där allt kändes möjligt och att det KAN bli riktigt bra. Något vi bör träna är dock att se till o inte trampa henne(tur att jag var utan skor) Men det gick bra iaf.
Något som var kanon var när de andra hjälpte till att säga nej när hon var på väg att tjuvstarta. Både hon o jag skärpte till oss, gott!!! Kom ihåg detta till framtida träningar.
NU är det natti

Av Förtrollad matte - 2 oktober 2007 08:40

Är det någon mer som har huset full av smådjävlar el. knytt på nätterna?

Ja, jag ger mig den på att det är någon typ av småfolk som är här på nätterna och anordnar den jäkla röran jag vaknar till på morgonen.

Det kan ju inte vara de söta små barnen eller jag själv som gör det, för barnen, de lovar dyrt o heligt att de ska plocka bort efter sig när de bara tittat färdigt på tv eller chattat klart med kompisarna och jag själv...hm...stökar ALDRIG ner.

Ja eller hur?       

Av Förtrollad matte - 1 oktober 2007 09:47

Fick den här på mailen o den är ju bara sååå...

En liten pojke kommer in i köket för att äta frukost.

Eftersom han bor på en bondgård frågar hans mamma om han gjort sina morgonsysslor.
- Nej, inte än svarar pojken.
- Det måste du göra innan det blir frukost, säger mamman.
Pojken blir sur så när han matar kycklingarna sparkar han till en av dem.

Han gör samma sak mot korna och samma sak mot grisarna.
Pojken går sedan in för att äta sin frukost och på bordet står endast en tallrik med flingor framdukad.
- Varför får jag inte bacon och ägg?, frågar pojken.

Och varför får jag ingen mjölk till flingorna?.
- Jag såg hur du sparkade till en ko så därför får du ingen mjölk, svarar mamman.

Jag såg även hur du sparkade på en kyckling och en gris och därför får du inte ägg eller bacon heller.
I samma sekund kommer pappan i familjen in i köket, han får syn på en mus som han sparkar till.

Pojken tittar då upp på sin mamma, ler sitt största leende och säger:
- Ska du eller jag berätta?

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards