Direktlänk till inlägg 21 april 2010

Vår - en härlig tid?

Av Förtrollad matte - 21 april 2010 08:39

Visst är det väl underbart med våren, solen som skinit och även kikar fram nu och även om det varit bitande kallt i vinden så finns det hopp om grönska och nytt liv :)

Ja just så känns det....lite hoppfullt....men samtidigt lite så där ont som det gör när knoppar brister..

Men sedan sist så har det iaf. miljötränats i massor. Lille gubben Bliss har fått hänga med överallt. Vi har varit på klubben och träffat massor av stora och väldigt annorlunda hundar..bla. en irländsk terrier som faktiskt var lite läskig först men vid slutet så hade han ändå fattat lite tycke för denna tjej :)
Människor i alla dess former har vi oxå mött i mängder.
Han har varit ute och åkt husbil - cool som alltid.
Chillat utanför shoppingcenter inne i stan, speglat sig och försökt äta upp/pussa ihjäl den där snyggingen som stod mittemot ;)
Varit med mamsen hos tant doktorn och höll henne i tassen när hon fick en spruta. Gått på stan i koppel- nemas problemas(ja,ja han är inte koppeltränad men inga rädslor iaf och vi rörde oss framåt mest hela tiden)Varit och fjäskat hos Krullsmatte i affären och fått smaskigott i magen. Italienarna är inga favoriter ...men det är ju inte så konstigt...man ser ju inte vart de har ögonen, bara en massa päls som ska på och leka eller nåt..;);)

Trolla har fått åka en tur till doktorn, då hon efter en träning visade lite hälta. Den satt bara i någon dag och var nu återställd men jag ville kolla upp henne riktigt och hur det egentligen låg till med henne innan tävlingsäsongen drog igång på riktigt.
Jag gjorde såklart helt rätt. Med mig som klämmer och drar eller böjer så visar hon ingen smärta, men med någon annan så visade hon tydligt en rörelse som inte var bekväm. In på röngten. Resultat- inflammation. Så en spruta 1ggr/v.x4 och sjukgymnastik mm. så är hon snart fit for fight igen.
Men för mig var det som om att dra ner rullgardinen fullständigt! Tack och adjö på ett ungefär, allt blev nattsvart!

Men nu någon dag efteråt så kan jag ändå se positivt på det hela. Visst det är tråkigt att ställa in de tävlingar som var inbokade och jag är ledsen för mina reskamraters skull som kanske inte åker alla milen själva och de förlorar deras anmälningsavg. osv.
MEN......för Trolla så -yiiiiehaa!
Nu ska hon bli helt bra! Hon kommer att musklas ordentligt innan hon kommer ut igen på agilitybanorna, hon hade minst 1,5kg muskler kvar att bygga till hennes matchvikt på hrmpf...schhh.. 26,5kg( men det är rena muskler!!)
Tänk om jag vilat, startat upp,tävlat och hon mitt i säsongen klappat ihop? Hur lång tid hade det inte tagit att återställa och till vilket lidande?
Något som var jättepositivt med undersökningen var att hon var jämnt musklad (alltså ingen längre smärta, med av/snedbelastning som följd)
+ att hon markerade inget i rygg eller länd även vid en ganska så tuff provocering av de ställerna, vilket är ganska så vanligt på agilityhundar och med tanke på den jättemagen hon hade i vintras så är iaf. jag väldigt glad.
Nu är det dags för en runda med jyckedyckarna hoppas ni alla får en fin dag :)

En extra varm tanke till en kär vän idag- Är det något jag kan göra så hör bara av dig. Även mitt i natten!! Det vet du.
 

 
 
Jeanette & Flocken

Jeanette & Flocken

21 april 2010 09:31

Härligt att du ser det positivt nu =)!!!
viktigast är ju att trolla blir bra!!!!..det tycker vi ju alla..det vet du!!

syns i kväll =)

kraaam

http://www.kakstenons.se

 
Monica

Monica

21 april 2010 09:33

Ojdå...ja halta hundar ska man ta det lugnt med, så du gör helt rätt. Sådana grejer är det ju inget man vill ska hända o jag är övertygad om att dina resvänner förstår. Det kan ju hända dom själva nästa gång!
Kramis

http://www.trollborder.webs.com

 
Annelie

Annelie

21 april 2010 13:53

Härligt positiv du är nu Camilla! Ska försöka "smittas" lite av det.

Krya-på-sig till Trolla och en kram till dig och Bliss

http://www.mrcollin.com

 
Ingen bild

Christina

22 april 2010 08:21

Lilla Trolla! Skönt dock att veta var problemet satt. Krya på dig.
Vi ses kanske på lördag med en av de små

 
Myran & Matte

Myran & Matte

23 april 2010 09:07

Vilken tur att du är envis och har "feeling" när något inte känns helt rätt. Krya på Trolla nu och den där våren talar vi tyst om just nu....iiiiiskallt!

http://www.myrancardigan.se

 
Charlotte

Charlotte

23 april 2010 12:45

Härligt med vårkänslor! När väl du & Trolla kommer ut på agilityplanen igen kommer ni att vara vassa!

Trevlig helg!

http://skarin.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Förtrollad matte - 16 juni 2011 20:11

Jag har flyttat till http://ärteplättens.hemsida24.se  Varmt Välkomna :) ...

Av Förtrollad matte - 2 maj 2011 07:42


Öh, det har visst varit lite öde här ett tag men nu så kanske blogglustan kommer igång igen. En hel del händer och MYCKET planeras i snar framtid.   Vi har tex. varit på ett underbart kennelläger kika gärna in på Annelie-Lojocas sida eller varför...

Av Förtrollad matte - 21 mars 2011 15:42


 

Av Förtrollad matte - 5 januari 2011 18:51


Vad är det för en dag? Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nä det är Ärtans födelsedag   Lilla gullefjunet blir 10 år idag   och som alltid när det är kallt så fryser öronen..   ...

Av Förtrollad matte - 4 januari 2011 14:44

Hade en jobbig natt nyligen och låg och funderade över året som gått.Phu, fy fasiken så skönt att det är över och jag välkomnar 2011 med öppna armar. Hela förra året stod för oro och skador och sjukdomar.Januari startade med en viss nyfikenhet i...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards