Alla inlägg den 19 juli 2009

Av Förtrollad matte - 19 juli 2009 23:20

Tryffelsvinet och kexens stora debut!
Katarina och jeanette hade redan åkt ner och platsat en plats för oss både f ör husbil och tält vid banan, tack för det tjejer.
Vi startade hemifrån mig vid 4tiden. resan ner gick fint och vi kom fram helskinnade.fick ordnat ed elen och boat till oss lite. Bort till tältet och fixa till hundarnas grejer. först ut var lagloppet. jag tyckte jag planerade så jäkla bra aå att hon skulle in i rätt tunnelöppning. Hon satt fint i starten och såg ut att ta min handling men helt plötsligt så gav hon mig fingret och bara kastade sig tvärtom in i fel tunnel...debuten blev en disk.
Det visade sig att värmen skulle hålla i sig även denna helgen med den stora skillnaden att det inte blåste n å g o n t i n g! jag klarar inte värme såbra..som tur var så var inte hundarna så påverkade av den även om jag använde kyldukar,dynor vattnade dem osv.
Det var många från klubben där och många som gjorde fina lopp.Det gick förvånansvärt bra att springa med alla tre hundarna.
ärtan gjorde många fina lopp men vi kan inte hjälpa att det finns så många som är snabbare. Elvira lyckas ibland att glimma till men behöver lite mer träning innan hon är tillbaka igen. På söndagen så skadade hon sig oxå, helt plötsligt var hon halt. :(

Men det hade inte blivit så mycket sömn under natten så jag satt och dåsade i värmen och lyckades nog att somna till, vaknade med ett ryck och upptäcker att banvandringen i ärtan och elviras klass håller på..ooops!
Det bästa var att ärtan nollar detta lopp(jaja tiden var inte riktigt på vår sida) men det kändes gott för mig att jag lyckas hålla ihop mig trots en sådan fadäs.

På kvällen blev det lite grillning och tjöt tillsammans med Christina,jessica, katarina och Jeanette och Marie och Frida.mys,mys.:)

Söndagen en ny dag,nya chanser som klubbisarna tar hem. Ja, christina och freja och katarina och Tundra iaf. Pinnar och fina rosetter..Grattis tjejer!
jeanette och Shiwa gör ett jättefint lopp och fick en sm-pinne med en 6.e plac. Gött mos!
Själv gjorde vi många "nästan" lopp och roligast var nog lagstarten där det vi verkligen gick in och satsade (på en omöjlig bana för trolla) där kan vi prata om skrik och panik handling men hjälp så kul vi hade ! Att det blev disk gör inte ett jota :)
Nu var det bara en vecka kvar till  vår tävling....

Av Förtrollad matte - 19 juli 2009 22:33

Vi åkte på semester en vecka i juni till den vackra kalkstens ön- Gotland.
Vis av tidigare år så åkte vi kvällen innan färjan  skulle lämna hamnen i Oskarshamn, det var ett lungt tempo i trafiken och vi tuffade på....stannade och kvällsfikade på en trevlig rastplats. Vi fortsatte några mil men snart så insåg vi att det var dags att stanna för natten. Morgonen därpå var vi fräscha som nyponroser när vi rullade på båten.

Det märktes att både barn och hundar var äldre och mer beresta, lugna och fina :)

Väl framme på Gotland så åkte vi till Hoburgsgubben på jakt efter de rätta vindarna men vi fick nöja oss med fika intill havet..
Viran och Troll var oxå sugna..
Senare på dagen så kom vi fram till Levide där vi skulle bo i dagarna två och tävla lite agility.

Ärtan blev så sugen på att äntligen få tävla lite igen :)
Tävlingarna höll på från tidiga morgonen
till sena kvällen men vi hade det mysigt, skönt när man kunde gå hem för att fylla på energidepån när det behövdes. Sedan hade jag stor hjälp av mina proffshandlers, vilken lyx att kunna ringa och säga- kan du komma ner med Viran uppvärmd och klar om en kvart och ta och gå av Ärt och låta henne få lite mys ett par timmar hennes nästa start är inte förrän om tidigast xxtimmar osv.

Vi hade oxå finbesök i vårt tält Krull med matte var oxå där och tävlade.
Kan inte säga att vi gjorde några kanonlopp som gav några riktiga resultat tror jag toppade med Ärtan på en 5:e el. möjligen en 6:e plats. Men jag är nöjd.
Även käresta maken blev nöjd då han äntligen fick chans att smaka "Gotlandsdricke" vilket han tyckte var väldigt spännande och gott, för min del räckte doften för att jag skulle avstå. URK!
Efter Levides tävlingar så blev det utflykt till norra Gotland och något naturreservat återigen på jakt efter dessa vindar och visst blåste det men hela tiden från fel håll. En natts fricamping och sedan den vackraste vyn på hela ön....

Vi rullade vidare och kikade på lite rauker och tog en god glass vid ett härligt kafe.

Sedan så var det dags för kneippbyn eller knäppebyn som något av barnen kalllade den. Krull matte mötte upp för det stora tältslaget!
har inte varit i tältbråk förut men nu....sicka j-a idioter det finns i vår herres hage.
Men vi fick oss lite goa skratt oxå, säger bara cyckelbyxortights, nagelfil och jag drabbas av fnissanfall.

Tävlingarna höll på att blåsa bort men det var iof. tur för det var varmt, riktigt varmt och utan blåsten så hade nog inte jag överlevt.
Resutatmässigt så var jag mest nöjd med sista dagens agilitylopp med Trolla ett hoppat kontaktfält och en 5:eplats med andra bästa tiden. Elvira och Ärtan har gjort bra lopp men som inte räckt ända fram. Annat var det för Marie som blev uppflyttad till agilityklass3 , tjo!! Supergrattis!

Vi passade på att njuta lite av de vackra solnedgångarna mmmm..bara mannen och moi :)


Lite trist var det att de lagt planeringen så att jag inte kunde köra sista loppet med Ärtan och om inte Magne varit en gentleman och bytt sitt startnr med mitt så hade jag missat även trollas lopp (tycker att de individuella loppen borde gå före lag då det handlar om båtavresa.. men det är min synpunkt de hade säkert någon bra tanke med det hela)

Summa sumarum var iaf. en härlig vecka på den bästa av öar.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards