Alla inlägg under mars 2008

Av Förtrollad matte - 16 mars 2008 22:01



Ett mega grrrrrrrrrrrrrrrattis till alla syrror o bröder :)
Idag är vår speciella dag och hoppas ni blivit firade o hurrade för som brukligt är :)
Gristrynen är goda de, jag åt så jag nästan sprack :)

Fast just när jag trodde jag blivit en stor tjej så kom morsan o hälsa på. Man tycker ju att hon skulle vara snäll mot mig på min stora dag men mammor de är ju som de är...hon skulle prompt trycka till mig så jag inte skulle få storhets vansinne men jag låtsades stort att jag är en liten,liten flicka o inväntade min chans när hon åkt hem- då- talade jag minsann om att nu är jag stor, bäst o vackrast i flocken :)
Allt är ju tillåtet en dag som den här, eller hur?

Av Förtrollad matte - 15 mars 2008 23:01

Vi är sams igen. Mannen och jag alltså. Och tänk jag har fått en present oxå..en bärbar dator <3 av min gullige man<3 Man kanske ska vara osams oftare??
Nejdå, så illa är det inte. Det bästa med att "gubbenmin" jobbat borta har ju varit det faktum att vi liksom haft en semesterdag tillsammans varje fredag utan barn. Iof har man väl oftast tagit itu med trista grejer de dagarna men det har ändå varit lite "vi-lyx". Nu ifredags var det bistra minen på och vi fick rensat luften rejält. Så nu är man nästan nykär igen :)

Presenten? Det var ingen muta utan välplanerad sedan en tid sedan men  en glad fru gör en ännu gladare man ;) :)

I dag har vi varit o tränat på Alfa och jag var så glad o lycklig i hela kroppen när jag kom hem. Ärt fick ett litet pass hon har haft agilityvila under nästan hela vintern o det märks *haha* heltokig :)Elvira gjorde ett ok pass:
Troll har ju fått känna på det några ggr o jag blir bara så förundrad o glad över denna lilla pärla. Den känslan vill jag suga på länge :)

I morrn ska jag kika på hus och fira lilla snuttan som fyller 1år :)

Av Förtrollad matte - 13 mars 2008 08:39

Jahopp så är det torsdag igen...med allt vad det innebär.

Passet på alfa igår var kul och positivitet genomsyrade hela kvällen.
Vi hann med mycket, Magne drillade oss eller ja, hundarna i hoppteknik och sen var det dags att skärpa till sig och fokusera sig lite på banan vi skulle köra.
Vi pratade om hur hundarna ska samla ihop sig och det var roligt att se vilken skillnad det blev på de olika voffsen och hur ansträngande det var för en del av dem. Vi pratade även en del om olika tekniker vid kontaktfält o vad som är bäst för hunden. Jag har fortfarande inte bestämt mig hur jag ska göra med Trollas kontaktfält. Jag har ingen panik än men jag borde väl ha en plan, snart iaf. Förslag med motivering önskas.
Elvira o Ärtans var från början trampa som numera är ttrrrrrrrr och inget stopp. Visst jag vet att jag riskerar få flygfiskar emellanåt och jag behöver vara i närheten och har ingen större chans att placera mig inför nästa sekvens i banan. Men för mig o Virr handlar det om att inte hamna i konflikt. Som vi så lätt gör.. Ärtan hon hinner inte med att stanna, det tar för  lång tid att starta upp igen.

Jag ska backa tillbaka till 4pinnars slalom igen för att komma ur konflikten som uppstår vid slalomet.  Men under tiden de andra hundarna tränade hoppteknik så fick jag ett härligt träningspass vid det uppställda (hela) slalomet. Nu var det varken hets eller svåra ingångar utan bara nötning och lugn belöning vid slut. Gick finfint:) Härligt inget pipande,skuttande el.snurrande utan lugn fokus framåt.

På banan gick det inte lika bra, så det är nog inte fel att bryta ner det tills hon kommit över den lilla spärren hon fastnat vid.
Sedan blev det en övning som var precis som vi behöver. Massa 4pinnars uppställda mellan hopp o tunnel. Det gick jättebra :) Så det är som allt annat..fortsätt öva,öva,öva.

Jag skulle nog även behöva en kurs i konflikthantering, känns som om jag är i konflikt med de flesta just nu..barnen,kärringar i 60+åldern och mannen i mitt liv. Den sistnämda kommer hem idag o det är sådär..jag längtar samtidigt som vi varit osams sedan i lördags o jag är fortfarande så arg o ledsen över hur urbota dum o korkad någon kan vara. Får se om man kan reda ut saker en gång för alla. Hoppet är det sista som flyger sin kos har jag hört..
I vilket fall så verkar det som det var sista veckan borta på ett tag så han är välkommen tebax till verkligheten igen. Kanske är nyttigt, vem vet?
Jag vet att jag hade gärna bytt med honom iaf. Sova, jobba, äta, egentid som inte består av något annat än det man själv vill, alltså inte då tvätta, städa, laga mat, skolmöten, handla, tonåringar(!!!!) osv.  i 4dagar det är ju rena semestern i jämförelse till vardagen här hemma. Undras om han vill byta??

Av Förtrollad matte - 10 mars 2008 22:19

Det låter det,va? Men lugn, det är inte så avancerat som det kunde vara ;)
Trolla-flickan fyller ett år på söndag (hua så tiden går) och med den stora dagen i åtanke så var det dags för vaccinering.
För en gångs skull så kollade jag runt lite bland alla vetrinärer i närområdet.
De flesta låg på 330kr/spruta. Det gånger tre blir ju lite kosing så att säga men jag hittade en pärla som ger mängdrabatt. Mamsens voffs behövde oxå fylla på sitt förråd så de fick ingå i klanen. Så för fem(!! )hundar som alla fick stora vacc. betalade jag 600kr med kvitto o allt. Är inte detta fantastiskt?

Själva besöket var snabbt avklarat. Löpande bandprincipen..mamsens pipsillar pep i högan sky men det kan ju ha en betydelse att jag-den hemska höll i kopplet. Trolla var först av mina egna o hon förstod nog inte vad som hände innan hon satt i bilen igen o Ärt o Virr ja, de brydde sig inte något speciellt heller. Skönt, så nu väntar vi två veckor innan rabiessprutningen börjar. Hoppas på mängdrabatt då oxå men hur det blir med det får jag väl se då.

Av Förtrollad matte - 10 mars 2008 08:46

Under helgen som gick så spenderades några underbart roliga timmar i Bua  hallen på Orust.
Ledstjärnan var Camilla Brundin och vilken stjärna sen...
Det är en fröjd att gå kurs för duktiga instruktörer som ser individerna och får alla att känna sig lyckade och just det tror jag ALLA kände sig när de åkte hemåt med huvudet överfullt av rumpor, oi,oi,oi o ännu mera rumpor och mycket annat ;)
Jag är helnöjd och hoppas kunna boka in henne till klubben framöver .
Så nu är det dags för att smälta o ta till sig allt.. SKOJ!

Av Förtrollad matte - 6 mars 2008 08:40

Idag kommer min pluttgubbe hem :) Åh jag längtar så in i vassen, det ska bli så skönt. Bara få krypa in i hans stora famn o kramas så att man nästan spricker.....mmmmmmmmm Får se vad man kan fylla dagen med så att väntan inte blir olidlig.

Men först en rapport från igårkväll:
Igår kväll så hade vi vårt träningspass på Alfa. Kuliga snabba banor med just sånt jag behöver öva på.- Bakombyte till tunnlar. Oh, yes så fint det gick :)
Turligt nog så uppstod en annan situation som hökögda P fick koll på..så nu är det fram med armen o håll still. Slut med viftandet. Gott när poletten faller på plats:)
Tänk va bra saker o ting kan bli när man har goa instruktörer, fastän hade någon utomstående kommit vid sista passet så hade de nog funderat lite.. Vi tränade start o något som funkar för oss är när någon annan än jag vrålar NEJ till lilla skuttan som har eld under tassarna o bara vill rusa iväg. Vi slipper frustration o kan lugnt starta om. Många NEJ blev det men vi fick till en hel hög bra starter oxå :)

Vägen hem igår var däremot inte så rolig. Snö i kombination av tidigare underkylt regn-Inte kul. Jag har inget emot att köra när det är snö i vanliga fall men när det släpper så man knappt tar sig upp för backarna då är det inget kul. Dum som man är så tog vi inte heller omvägen på de saltade vägarna utan tog den genaste vilket oxå är backigaste,kurvigaste o jävligaste vägen av de alla. Så det var så skönt när jag äntligen körde in på parkeringen o kunde koppla av.

Av Förtrollad matte - 5 mars 2008 14:09


Onsdag är träningsdag. Men de sista onsdagarna så har jag inte riktigt kunnat köra lydnadsträningen av olika anledningar.

Men idag, i solskenet så skulle vi ta ett pass. Jag ska villigt erkänna att det kändes sisådär innan...men nu efteråt så är hela jag bara sååå glad.

Visserligen så reste sig Ärtan på platsen, j-a hund som gav henne tillbaka rädslan (på förra tävlingen)men det var ändå en lugnare Ärta. Resten gick mycket bättre idag då vi tog det LUGNT men glatt.

Sen var det dags för röda faran. Tog ur henne ur bilen o hon skulle bara kissa av sig lite på åkern innan. Hon sprang löst o lyckligt fram o tebax o bortåt igen över kanten mot ån....ropade lite på henne då det är väldigt strömt(hon brukar inte bada, kan sträcka sig till att plaska lite) hupps...det var en dyvåt Troll som kom tebax. Hon hade inte fått stopp utan dykt rakt ner i vattnet. Snacka om snopet :)
Men till träningen så gick det så fint!! Ja hon var mer vild än tam och tröjan fick sig nog några hål till (träna skydd,kanske ;) ) Vi körde bara korta små pass. Med störning av några tonårskillar som "lekte" vid ån o vid sidan av apellplan. Ni vet, i den åldern så beter man sig, vrålar o skrålar, hoppar o studsar osv. Troll brydde sig inte :D :D
Sen övade vi hälsa på folk :D :D Och umgås med andra voffs än vi brukar idag så var det svarta N o Troll som busade.
Så härligt :)

Av Förtrollad matte - 3 mars 2008 10:27


Japp, det blev så.... just nu när Mars månad  gör sitt intåg med vår i luften så blev vi med en Pärla. Även kyssen kallad med ett X i början o ett Z på slutet. Är barnsligt förtjust i ordlekar runt reg.skyltar o förhoppningsvis så är det ett namn som passar den lilla pärlan. Namnet är ett löfte om många mysiga stunder framöver :)
Planerna går höga här hemma, så vi får väl se vart det bär i sommar..vågar jag mig bara på att sätta mig i förarstolen så blir det nog några agilitytävlingar och mannen med stort M har bestämt att några flyghelger blir det. Barnen ja, de är öppna för alla möjligheter men varför inte några fisketurer eller bara att ta hem kompisar och sova där ostört. Men något som är pågång är att jag ska rabiesspruta voffsen så att vi är redo inför nästa sommar...Österrike,Italien,Spanien osv... härligt eller hur?
Möjligheterna är många o det känns bara sååå härligt :)

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards